Izvor: B92, 19.Maj.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Marku pod znakom pitanja?

Požarevac -- Sudski postupak koji se protiv Marka Miloševića vodi u Požarevcu, mogao bi uskoro da bude okončan zbog političke situacije, kaže oštećeni Momčilo Veljković.

Otporaš Momčilo Veljković kaže da je u depresiji zbog najava da je oslobađanje odgovornosti porodice Milošević uslov ulaska SPS-a u proevropsku vladu.

Suđenje po objedinjenoj tužbi između trojice požarevačkih otporaša, Marka Miloševića i petorice njegovih saradnika, za nanošenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teških telesnih povreda i učešće u tuci u centru Požarevca pre osam godina, moglo bi da pred Opštinskim sudom bude završeno na narednom ročištu, 4. juna.

Postupajući sudija Gordana Vidojković naložila je pravnom zastupniku Veljkovića da sve dokaze i predloge za dovođenje svedoka sudu dostavi u roku od tri dana, kako bi postupak koji traje već osam godina bio što pre okončan.

Pred sudom se danas nisu pojavili otporaši Radojko Luković i Momčilo Veljković.

Veljković kaže da nije mogao da prisustvuje suđenju jer je frustriran i u depresiji, za šta je dobio potvrdu psihijatra.

On tvrdi da je u takvom stanju od trenutka kada je "čuo” da je obustavljanje postupaka protiv Marka Miloševića i Mirjane Marković, te povlačenje zahteva za njihovo izručenje, jedan od uslova Socijalističke partije Srbije za ulazak u vladu sa listom Za evropsku Srbiju.

"Zatražio sam lekarsku pomoć zbog stanja depresije i neraspoloženja. Doktor mi je odredio terapiju i dao 14 dana bolovanja. Na današnjem ročištu se nisam pojavio, još pod utiskom tih nagoveštaja”, rekao je Veljković.

On kaže da ranija iskustva sa slučajem "motorna testera” i podrške socijalista ranijoj Koštuničinoj vladi opravdavaju njegova strahovanja.

"Nedavno je Zoran Milovanović, u slučaju 'motorna testera', povukao iskaz protiv Marka Miloševića na zahtev socijalista, a sve zarad opstanka vlade koju je vodio Koštunica. U prilog mojim tvrdnjama ide i današnji glavni pretres, gde se sudiji Gordani Vidojković žuri. Zbog toga što nećemo odustati od tužbi za incident u kojem su nam životi bili ugroženi od Marka Miloševića i njegovih ljudi, ide se na to da se postupak formalnopravno završi, a Marko oslobodi krivične odgovornosti, tobože, zbog nedostatka dokaza”, naveo je Veljković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.