Sudjenje Karadžiću prekinuto do 26. oktobra

Izvor: NaDlanu.com, 06.Okt.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudjenje Karadžiću prekinuto do 26. oktobra

Suđenje bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću prekinuto je u četvrtak u Međunarodnom tribunalu u Hagu u skladu sa ranije određenim rasporedom, i nastaviće se 26. oktobra.

Karadžić je optužen za genocid u Srebrenici i još sedam bosanskih opština; progon Muslimana i Hrvata iz 20 opština širom BiH; terorisanje stanovništva Sarajeva kampanjom artiljerijskih i snajperskih napada i uzimanje oficira UN za taoce.Tokom kratkog zasedanja u četvrtak, Karadžić, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << koji se brani sam, završio je unakrsno ispitivanje svedoka optužbe Asima Egrlića.Egrlić je u sredu svedočio kako su Muslimani u leto 1992. proterani iz opštine Ključ, pošto je Karadžićeva Srpska demokratska stranka nasilno preuzela vlast početkom maja te godine.Egrlićev iskaz da je posle rata u BiH, 1996. prisustvovao ekshumaciji tela desetina Muslimana iz masovnih grobnica u okolini Ključa, Karadžić je osporio tvrdnjom da svedok ne zna kako su žrtve stradale, i da su tela zajednički sahranjena po propisima o "asanaciji terena".Svedok je uzvratio pitanjem da li je "asanacija to što su pećine bile pune tela", pokupljenih po terenu i "bačenih u špilje". HAG, 6. oktobra 2011. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.