Izvor: B92, 30.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud presudio u korist Popovića

Beograd -- Vladimir Popović dobio spor protiv bivšeg urednika lista Balkan Stojana Drčelića. Drčelić to demantuje.

Advokatska kancelarija Pavićević, koja zastupa Popovića saopštila je da Drčelić mora, na ime naknade štete, bivšem šefu Biroa Vlade Srbije za komunikacije da plati 70.000 dinara i da plati 30.800 dinara za troškove postupka, na osnovu presude II opštinskog suda u Beogradu. Drčelić međutim navodi da presuda nije izvršna, demantuje saopštenje i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najavljuje tužbe protiv autora saopštenja i medija koji su ga preneli.

Popović je, kako se objašnjava u saopštenju kancelarije Pavićević, tužio Drčelića zbog teksta "Beba zakukao pre no što Bagzi propeva", koji je Balkan objavio dva dana posle Popovićevog gostovanja u emisiji Insajder.

"U tekstu se iznosi niz kleveta na račun Popovića, navodeći da će Dejan Milenković posvedočiti pred sudom o umešanosti Popovića u ubistvo Momira Gavrilovića i šverc narkotika i da će optužiti Popovića za razna krivična dela", ističe se u saopštenju.

"Jedan od svedoka u procesu, nekadašnji urednik u tom listu, rekao je da su anonimni izvori za taj tekst bili nekadašnji šef Vojne bezbednosti Aco Tomić i bivši premijer RSK Borislav Mikelić", navodi Advokatska kancelarija Pavićević, a prenosi FoNet.

Drčelić: Demanti i tužbe protiv advokata i medija

U odgovoru na informaciju koju je objavila advokatska kancelarija Pavićević, Stojan Drčelić, nekada urednik u listu Balkan, a danas zamenik urednika Teme dana u dnevniku Blic, podseća da je sud doneo prvostepenu odluku, koja nije izvršna.

"Nikada nisam 'potvrdio da je tekst naručen sa namerom da se diskredituje Popović', kako se u saopštenju kancelarije Pavićević navodi", saopštava Drčelić.

"Takođe, nikada nisam izjavio da 'sam bio nemoćan da sprečim objavljivanje teksta'", saopštava Drčelić i najavljuje tužbe protiv advokatske kancelarije Pavićević, koja je saopštenje izadala, ali i protiv medija koje su saopštenje bez provere preneli.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.