Izvor: B92, 18.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud oslobodio Ivana Markovića

Požarevac -- Opštinski sud u Požarevcu odlučio: Ivan Marković nije u obavezi da otporašu Momčilu Veljkoviću plati nadoknadu nematerijalne štete

Bivšeg portparola JUL-a i saveznog sekretara za informisanje Ivana Markovića Veljković je tužio zbog povrede ugleda i časti i pretrpljenih duševnih bolova, nanetih u izjavama i saopštenjima datih u maju 2000. godine. U tim izjavama Marković njega i ostale otporaše naziva "stranim plaćenicima, domaćim izdajnicima, delinkventnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osobama sklonim kriminalu".

Veljkovića je optužio za pokušaj ubistva mladog julovca, Saše Lazića. Veljković, kome je presuda uručena danas, najavio je žalbu višem sudu.

Presudu je donela sudija Opštinskog suda u Požarevcu, Darinka Jorgovanović. Presuda je nepravnosnažna i kao takva nije konačna.

U obrazloženju presude se kaže da je tuženi Marković "u kritičnom periodu istupao kao sekretar direkcije JUL-a za informisanje", te da je samo prenosio političke stavove ove organizacije, a ne svoje lične stavove.

Podsetimo, portparolka JUL-a Dragana Kuzmanović je u više štampanih medija izjavila da je Marković ove stavove iznosio u svoje, a ne u ime stranke, dodajući da JUL ne stoji iza pomenutih navoda.

Momčilo Veljković je podsetio da je Ivan Marković izbegao krivičnu odgovornost pred Prvim opštinskim sudom u Beogradu zbog iznošenja istih stavova, zahvaljujući činjenici da je 8. maja ove godine došlo do zastarevanja predmeta, u kome je trebalo ustanoviti njegovu krivičnu odgovornost.

Veljković veruje da je ova, poslednja presuda, plod dogovora vlasti i socijalista, prema kom će pristalice politike Slobodana Miloševića biti abolirane od svake odgovornosti, dok za uzvrat SPS koaliciji na vlasti u republičkom parlamentu pruža potrebnu podršku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.