Izvor: B92, 23.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud odbacio žalbu liste DA-SDP

Beograd -- Prvi opštinski sud u Beogradu odbacio je žalbu liste Demokratska alternativa-Socijaldemokratska partija na odluku GIK.

Odlukom Gradske izborne komisije bio je odbijen prigovor te liste na regularnost lokalnih izbora 19. septembra na dva biračka mesta u Beogradu. U obrazloženju presude, navodi se da je GIK postupila pravilno kada je odbacila prigovor DA-SDP.

Predsednik Gradske izborne komisije Goran Kljajević izrazio je u četvrtak uveče zadovoljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << presudom Prvog opštinskog suda kojom je odbačen prigovor Socijaldemokratske partije na regularnost lokalnih izbora u Beogradu 19. septembra. Na konferenciji za novinare u GIK-u, Kljajević je kazao da su se, nakon izbornih neregularnosti 1996. godine, prvi put "na istoj strani našli sud, GIK i gradjani".

Prema njegovim rečima, svi učesnici lokalnih izbora potvrdili su da su izbori bili regularni i dodao da je izborni proces nadgledalo 350 predstavnika CeSID-a, kao i predstavnici OEBS-a i Evropske unije, koji su potvrdili da nije bilo nepravilnosti. "Stavljena je tačka na izborni proces i potvrdjeno je da nije bilo nepravilnosti... Ubuduće će vlast vršiti samo oni koji dobiju dovoljno glasova na izborima", kazao je Kljajević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.