Sud nema vremena za Vučurevića

Izvor: B92, 12.Sep.2011, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud nema vremena za Vučurevića

Banjaluka -- Ratni gradonačelnik Trebija Božidar Vučurević u prethodnih petnaestak dana u više navrata prelazio je granicu BiH i Srbije na zvaničnim graničnim prelazima.

"Vučurević je u prethodnih petnaestak dana evidentiran pri ulasku i izlasku iz zemlje, a s obzirom na to da se on ne nalazi u našoj bazi potraga, nije bilo razloga za bilo kakvu reakciju za postupanje", kazala je portparolka Granične policije BiH Sanela Dujaković.

Ona je pojasnila da Granična policija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << BiH postupa na osnovu potrage raspisane za određenom osobom koja u slučaju Vučurevića ne postoji. BiH je ranije zatražila Vučurevićevo izručenje, ali ga u Graničnoj policiji nema na spisku osoba za kojima je raspisana poternica.

"Vučurević je evidentiran da je prešao granicu, kao i svaka osoba nad kojom je izvršena granična kontrola. Granična policija nije imala razloga da reaguje, jer se njegovo ime ne nalazi u bazi potraga Granične policije BiH", navela je Dujakovićeva.

Vučurević je posle bekstva iz Srbije u Republiku Srpsku najavio da će se danas javiti Osnovnom i Okružnom sudu u Trebinju, kao i da će narednih dana održati konferenciju za novinare.

On je ocenio da zbog bekstva iz Srbije u Trebinje "ne može imati nikakvih posledica, niti Srbija može tražiti njegovo izručenje, s obzirom na to da nije njen državljanin".

Vučurević je 4. aprila uhapšen na graničnom prelazu Karakaj u Malom Zvorniku na osnovu poternice Hrvatske, koja ga tereti za ratne zločine u Dubrovniku.

Ratnom gradonačelniku Trebinja je 17. juna ukinut pritvor u Beogradu, u kojem je proveo dva i po meseca. Vučurević je pušten da se brani sa slobode do okončanja ekstradicionog postupka, budući da su njegovo izručenje tražile Hrvatska i BiH.

On je zbog moždanog udara prebačen u Zemunsku bolnicu, odakle je pušten 5. septembra na kućno lečenje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučurević u BiH ušao na zvaničnom graničnom prelazu

Izvor: Studio B, 12.Sep.2011

Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević u više navrata je prelazio granicu Bosne i Hercegovine i Srbije na zvaničnim graničnim prelazima ove dve zemlje, potvrđeno je u Graničnoj policiji BiH. .."Vučurević je u prethodnih petnaestak dana evidentiran pri ulasku i izlasku iz zemlje, a...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.