Subotica formira interventno odeljenje policije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica formira interventno odeljenje policije

SUBOTICA - Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, predstavnici Policijske uprave, tužilaštva i sudstva, danas su se dogovorili da se, zbog učestalog nasilja u tom gradu, formira interventno odeljenje policije.

Na sastanku, na kome se više od dva sata razgovaralo o bezbednosnoj situaciji u Subotici i okolini, zaključeno je da je neophodno da tokom vikenda dežuraju i sudije i ponovo je pokrenuto pitanje videonadzora u centru grada.

Predloženo je takođe da se sva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lica protiv kojih je pokrenuto više prekršajnih ili krivičnih postupaka za nasilje brže procesuiraju.

Vučinić je podsetio da je pre tri godine Skupština opštine donela odluku da se formira savet za bezbednost i ovo pitanje je ponovo aktuelizovano.

Dogovoreno je i da se ovakvi sastanci održavaju jednom mesečno.

Kako je rečeno, subotička policija je u protekla dva meseca identifikovala 65 odsto počinilaca krivičnih dela.

Načelnik Policijske uprave Borivoje Mucalj je rekao da se pojedini tekstovi i naslovi koji su se proteklih dana pojavili u štampi ne poklapaju sa policijskim istraživanjima.

U subotičkom naselju Aleksandrovo se u noći 17. februara dogodilo nečuveno nasilje nad Karoljem P. (43) iz Oroma kod Subotice.

Njemu su nepoznati nasilnici odstranili testise, odnosno kastrirali ga.

Takođe, u noći između petka i subote, napadnut je košarkaš subotičkog "Spartaka" Miladin Krstić (27).

Njega je u centru grada, dok je šetao ulicom, nožem napao V.L. nanevši mu ubodne rane u predelu stomaka i posekotine na licu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Teror višestrukih prestupnika

Izvor: Danas, 19.Feb.2009

Povodom eksplozije nasilja u Subotici i okolini reagovao je gradonačelnik Saša Vučinić, zahtevajući hitno sastanak sa predstavnicima policije i sudstva, kako bi se utvrdilo gde su i koliko su zatajile službe. Gradonačelnik je kao jedan od mogućih uzroka ovakvog stanja naveo neažurnost sudstva,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.