Izvor: B92, 10.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studentski protest u Prištini

Priština -- Nekoliko stotina studenata protestovalo je u Prištini tražeći da se ne odlaže rešavanje statusa Kosova.

Skup je organizovala Unija albanskih studenata, uz podršku udruženja nastalih iz bivše OVK, Studentskog parlamenta i Pokreta Samoopredeljenje. Protest je protekao bez incidenata. Studenti su takođe zatražili da se "ni sa kim ne pregovara na štetu nezavisnosti i teritorijalnog integriteta Kosova".

Učesnici su najavili da će uputiti memorandum >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << UN, SAD, EU i zemljama članicama Kontakt grupe, u kom će traziti garancije za nezavisnost i teritorijalni integritet Kosova.

Među demonstrantima su bili i studenti iz Makedonije i Albanije, članovi Unije albanskih studenata.

Okupljeni su uzvikivali parole u znak podrške OVK, tražili oslobađanje iz pritvora lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija i najavili da će protest održati i 10. novembra i 10. decembra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.