Štrpcu uključena struja

Izvor: B92, Beta, 03.Avg.2009, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrpcu uključena struja

Štrpce -- Meštanima Štrpca je danas u 17:00 časova, posle 34 dana, uključena električna energija, nakon što je oko 70 odsto domaćinstava uplatilo paušal od 26 evra.

U petak, 31. jula, struja je uključena i u 15 sela Sirinićke župe tako da sad električnu energiju imaju svi stanovici. Struja je uključena nakon što je oko 70 odsto domaćinstava uplatilo paušal u iznosu od 26 evra po domaćinstvu što je, prema ranijem dogovoru, bio uslov da radnici KEK-a uključe struju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Struja je, kažu radnici KEK-a, uključena i u hotelima na Brezovici u kojima je već devet godina privremeno smešteno više stotina raseljenih Srba.

Predsednik multietničke opštine Štrpce, koja radi u okviru kosovskih institucija, Stanko Jakovljević podsetio je da su uključenju struje stanovnicima Sirinićke župe prethodili tronedeljni pregovori između predstavnika Srba, sa predstavnicima KEK-a i stranim menadžerima te korporacije.

"Tokom tih pregovora, koji su ponekad bili vrlo mučni privaćeno je da trafostanicu u Štrpcu preuzme KEK, zatim smo sa KEK-om potpisali kolektivni sporazum o uslovima isporuke struje stanovnicima naše opštine i tokom protekla četiri dana meštani su platili paušal što je verujemo bio poslednji uslov za uključenje struje", kazao je Jakovljević.

Direktor distribucije KEK-a u Uroševcu Izet Rušiti je, međutim naveo da struja još nije uključena ekonomskim i industrijskim potrošačima u opštini Štrpce.

Danas su radnici KEK-a iz snabdevačke mreže zbog dugovanja isključili velike potrošače.

Radnici su rekli da su izvadili osigurače i plombirali mesta gde se nalaze strujomeri velikim potrosacima odnosno - pošti (PTT) i Telekomu, Novoj ljubljanskoj i Rajfajezne banci u Štrpcu, Jugopetrolovoj benziskoj pumpi na Brezovici, poljoprivrednoj zadruzi Srbije i još nekim velikim potrošacima.

Gani Zećiri direktor trafostanica u Urošvecu kaže da će svi navedeni veliki potrošači morati da izmire dugovanja i da potpišu ugovore sa KEK-om o snabdevanju električne energije.

Kada je reč o takozvanim malim potrošačima, odnosno domaćinstvima preostalo je još, kazu nedležni u KEK-u, da se obavi registracija strujomera.

"Taj deo posla počeće nakon prijema radnika u trafostanicu u Štrpcu za šta je konkurs već završen, prednost za zaposljavanje imaće radnici koji su već radili u toj trafostanici", rekao je Rušiti.

U vezi sa zapošljavanjem radnika Jakovljević je naveo da očekuje da će prema ranijim razgovorima sa predstavnicima KEK-a u trafostanci u Štrpcu KEK primiti radnike EPS koji su ranije održavali snabdevačku eletromeržu stanovnicima u Sirinićke župe.

Oko 13.000 Srba i 3.500 Alnbanaca koji žive u 16 mesta Sirićnike župe struju nisu imali od 30. juna ove godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KEK naplaćuje struju u Štrpcu, još nema struje

Izvor: TV Avala, 03.Avg.2009

Najveći deo stanovnika Štrpca ni danas, posle 34 dana od početka isključenja, Kosovska elektroenergetska korporacija (KEK) nije uključila struju.

Nastavak na TV Avala...

Uključena struja mestanima u Štrpcu

Izvor: TV Avala, 03.Avg.2009

Meštanima Štrpca je danas u 17.00 časova, posle 34 dana, uključena električna energija. U petak, 31. jula, struja je uključena i u 15 sela Sirinićke župe tako da sad električnu energiju imaju svi stanovici.

Nastavak na TV Avala...

Uključena struja mestanima u Štrpcu

Izvor: NaDlanu.com, 03.Avg.2009

ŠTRPCE, 3. avgusta 2009. (Beta) - Meštanima Štrpca je u ponedeljak u 17.00 časova, posle 34 dana, uključena električna energija. U petak, 31. jula, struja je uključena i u 15 sela Sirinićke župe tako da sad električnu energiju imaju svi stanovici. Struja je uključena nakon što je oko 70...

Nastavak na NaDlanu.com...

Uključena struja meštanima Štrpca

Izvor: S media, 03.Avg.2009

Meštanima Štrpca danas u 17.00 časova, posle 34 dana, uključena električna energija. ..U petak, 31. jula, struja je uključena i u 15 sela Sirinićke župe tako da sad električnu energiju imaju svi stanovici. Struja je uključena nakon što je oko 70 odsto domaćinstava uplatilo paušal u iznosu...

Nastavak na S media...

Meštani Štrpca dobili struju

Izvor: RTS, 05.Avg.2009, 21:48

Nakon više od mesec dana, meštani opštine Štrpce na Kosovu i Metohiji dobili električnu energiju...Meštani opštine Štrpce su oko 17 časova, nakon više od meces dana, dobili električnu energiju, potvrdio je Tanjugu predsednik opštine Štrpce Zvonko Mihajlović...U četvrtak, 30. jula navršilo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.