Štrpce i bez humanitarne struje

Izvor: B92, 12.Jul.2009, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrpce i bez humanitarne struje

(B92, arhiva)

Štrpce -- Kosovska Elektroenergetska korporacija od ponoći Srbima u Sirinićkoj župi isključila i takozvanu humanitarnu struju, koju su imali od 24 do 7 časova ujutru.

Stanovnici ove opštine već dve nedelje nemaju struju, jer s Kosovskom elektroeneregetskom korporacijom ne uspevaju da se dogovore o načinu plaćanja i otpisu starog duga. Pregovori kosovskog distributera i predstavnika opštine Štrpce za sada su bez rezultata, a ministar za Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Metohiju Goran Bogdanović očekuje da će problem sa strujom biti rešen do jeseni.

"Poznato je da je Kosovo proglasio nezavisnost. Srbi ne žele da plaćaju struju takozvanoj državi Kosovo, i onda iznalazimo modalitete s menadžerima KEK-a kako to da uradimo, da li dole da registrujemo drugog provajdera, da ljudi očitavaju strujomere i plaćaju struju", naveo je Bogdanović.

Inače, ovo je već četranaesti dan da Srbi iz opštine Štrpci nemaju struju.

Zbog restrikcija najviše poteškoća imaju zdravstvene službe u ovom mestu.

Razgovori između predstavnika Kosovske elektrokorporacije i predstavnika Srba iz opštine Štrpce o isporuci struje za sada su bez dogovora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.