Izvor: B92, 30.Okt.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranke ne moraju da vrate novac

Beograd -- Političke stranke neće morati da vrate u budžet Srbije višak novca od skoro 63 miliona dinara koji im je uplaćen 2006. godine.

Stranke neće morati da vrate novac jer ga nisu dobile na nepošten način već zbog sistemskog problema u zakonu, rekao je danas ministar finansija Mirko Cvetković. Cvetković je potvrdio da se brojke "ne poklapaju", i objasnio da su već pripremljena rešenja za 2008. godinu kojim će takvi problemi ubuduće biti izbegnuti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Na sednici Odbora za finansije Skupštine Srbije, na kojoj je trebalo da se razmotri izveštaj o kontroli finansijskih izveštaja političkih stranaka za 2006. godinu, odlučeno je da se radnoj grupi, koja je ranije formirana za kontrolu tih izveštaja, priključi po jedan poslanik iz svake parlamentarne stranke, jer to skupštinsko telo nije bilo zadovoljno pripremljenim izveštajem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.