Stranke manjina o predizbornoj saradnji

Izvor: NaDlanu.com, 22.Okt.2011, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranke manjina o predizbornoj saradnji

NOVI SAD, 22. oktobra 2011. (Beta) - Predsednik Crnogorske partije Nenad Stevović pozvao je u subotu partije nacionalnih manjina u Srbiji na zajednički nastup na predstojećim izborima.

NOVI SAD, 22. oktobra 2011. (Beta) - Predsednik Crnogorske partije Nenad Stevović pozvao je u subotu partije nacionalnih manjina u Srbiji na zajednički nastup na predstojećim izborima.Stevović je na okruglom stolu u Novom Sadu, kojem prisustvuju predstavnici petnaestak manjinskih partija rekao da je saradnja moguća sa onim manjinskim strankama koje nisu ničije "marionete"."To su one partije koje shvataju da je saradnja neminovnost i preduslov za opstanak na političkoj sceni Srbije i za očuvanje identiteta", kazao je Stevović.Predsednik Gradjanskog saveza Madjara Laslo Rac Sabo ocenio je da je Srbija u velikoj, nacionalnoj krizi jer joj preti gubitak "zemlje predaka". On je rekao da u Srbiji postoji i neopravdan strah da će biti izgubljene i one "nepradedovske već stečene" teritorije.Okruglom stolu "Političke partije nacionalnih zajednica u predvečerje izbora u Srbiji" prisustvuju i predstavnici Saveza vojvodjanskih Madjara, Bošnjačke demokratske zajednice, Romske partije, Rusinske demokratske stranke, Demokratske zajednice Hrvata, Demokratske zajednice vojvodjanskih Madjara, Demokratske partije Albanaca, Demokratske stranke Bugara, Demokratske partije Makedonaca, Saveza bačkih Bunjevaca.Okruglom stolu koji je organizovala Crnogorska partija, prisustvuju i predstavnici ambasada Madjarske, Hrvatske, Albanije i Slovačke.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.