Stranke još nisu vratile višak para

Izvor: Blic, 20.Jun.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranke još nisu vratile višak para

Strankama je za finansiranje kampanje za prošlogodišnje parlamentarne izbore isplaćeno više novca nego što im pripada i dat im je rok do 1. jula ove godine da vrate višak novca. Prema tvrdnji predsednika „Transparentnosti Srbija" Vladimira Goatija, do sada to nije učinila nijedna stranka.



Spotovi na RTS

ZES 61,9*

SPS 35,9

DSS- NS 28,7

SRS 19,8

ukupno 156

*Podaci o novcu potrošenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u kampanji u milionima dinara

Podsećamo, posle velikog medijskog pritiska, ministar finansija Mirko Cvetković je Predlogom zakona o budžetu za 2008. predvideo da stranke treba da vrate višak od 750.000 evra koji je greškom uplaćen. Goati je juče ukazao da političke stranke ne ispunjavaju ni svoje obaveze o objavljivanju podataka o finansiranju predizbornih kampanja. „Još nije napravljen ni prvi korak u sprovođenju Zakona o finansiranju političkih stranka, koji je usvojen 2003. godine", rekao je Goati.

U „Službenom glasniku" je samo DS objavila podatake o finansiranju kampanje za predsedničke izbore, održane u januaru ove godine, a nijedna stranka nije objavila podatke o finansiranju kampanja za parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore koji su održani u maju ove godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.