Izvor: B92, 24.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk sindikata policije

Beograd -- Oko 400 članova Nezavisnog sindikata policije počelo štrajk zbog lošeg materijalnog položaja i kršenja prava zaposlenih u policiji.

Štrajk će, kako je najavljeno, trajati do ispunjenja zahteva i u policijskim upravama u Srbiji, uz poštovanje minimuma rada. Nezavisni sindikat policije ima oko 9.000 članova. Štrajkači su se u Beogradu okupili u podne, na platou između zgrada Vlade Srbije i zgrade Ministarstva finansija, a zatim Ulicom kneza Miloša krenuli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ka zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova.

U MUP-u Srbije, delegaciju štrajkača primio je načelnik Uprave policije Mladen Kuribak, ali su članovi sindikata tražili od njega da im ugovori sastanak s ministrom policije Draganom Jočićem jer je on "jedini merodavan za razgovor o zahtevima policije".

Kuribak je rekao da je ministar na Staroj planini zbog akcije gašenja požara, a policajci su i dalje ispred zgrade MUP-a, gde čekaju odgovor o datumu sastanka s Jočićem.

Član Predsedništva sindikata Momčilo Vidojević rekao je da će tražiti sastanak s ministrom unutrašnjih poslova Draganom Jočićem i podsetio da nije ispunjen dogovor koji je s njim u januaru taj sindikat postigao.

Vidojević je naveo da sindikat traži povećanje plata svih zaposlenih u MUP-u od 33 odsto jer je toliko povećan budžet MUP-a, izjednačavanje plata policajaca u Beogradu s platama policajaca u unutrašnjosti i isplatu putnih troškova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.