Izvor: B92, 11.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojković: spremni smo da sudimo sami

Beograd -- Ministar pravde Zoran Stojković rekao je da je vreme da pokažemo da jesmo spremni i da možemo da sudimo našim građanima.

"Smatram da u ovoj zemlji nema više spora da se za zločine mora suditi i da niko u ovoj zemlji nije spreman da zločine sakrije", istakao je Stojković u intervjuu "Politici". On je podsetio da postoje dva nivoa saradnje sa Hagom, jedan je politički, a drugi čisto pravno-tehnički.

Na političkom nivou mora se postići saglasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šta će se raditi rekao je Stojković i dodao da bi o tome trebalo da odluče Savet ministara SCG ili Vlada Srbije. "Ministarstvo inostranih poslova dostavlja optužnicu sudu, sud sprovodi postupak koji postoji i ako nadje da su ispunjeni svi uslovi, donosi odluku i dostavlja je ministru za ljudska i manjinska prava u čijoj nadleznosti je da konačno odluči o izručenju", objasnio je Stojković. Ceo intervju možete pročitati u pregledu štampe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.