Izvor: B92, 25.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stojković ne govori istinu"

Beograd -- Advokati JUKOM-a saopštavaju da je ministar pravde Zoran Stojković u emisiji "Utisak nedelje" govorio neistinu.

Advokati Komiteta pravnika za ljudska prava, angažovani na, kako se navodi, zaštiti ljudskih prava Vladimira Popovića, navode da nije tačno da su advokati osoba, koje je Popović optužio u emisiji "Insajder", podneli protiv njega krivične prijave za širenje lažnih vesti.

Ukoliko jesu, kako to tvrdi ministar pravde, JUKOM traži od Stojkovića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objašnjenje kako on to zna, a ne znaju pravni savetnici Vladimira Popvića i postavlja pitanje ministru da li se ponovo radi o javnom pritisku na sud i tužilastvo zbog čega je JUKOM već jednom podneo krivičnu prijavu protiv ministra pravde, koji se pozvao na imunitet.

JUKOM navodi da se Vladimir Popović odazvao pozivu na informativni razgovor i pored toga što je tužilastvo prethodno saopštilo da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv osoba koje je u "Insjaderu" optužio Vladimir Popović. On je, kako JUKOM saopštava, prilikom informativnog razgovora ponovio sve navode iz "Insajdera" uz, kako se navodi, konkretno ukazivanje kako se njegovi navodi mogu proveriti. "Svojim iskazom u policiji Popović je sprečio da se po sistemu verovanja na reč onima koje je optužio, odustane od ozbiljne istrage i postupka", navodi se u saopštenju JUKOM-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.