Izvor: B92, 31.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojković: Nema bekstva za Ulemeka

Beograd -- Ministar pravde Zoran Stojković izjavio je posle obilaska Okružnog zatvora, da nema mogućnosti da Milorad Ulemek pobegne.

Stojković, koji je posetio Centralni zatvor sa članovima skupštinskog Odbora za pravosudje, rekao je da je stanje bezbednosti u zatvoru dobro. Prema njegovim rečima, optuženi za organizovani kriminal, ratne zločine, kao i osumnjičeni za teroristički akt u Madridu, koji je nedavno uhapšen u Srbiji, nalaze se pod posebnim merama zaštite.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Stojković je naveo da je Zoran Rašković, koji je nedavno pobegao, bio u delu za "obične" zatvorenike, gde su i mere zaštite drugačije, kao i da je brza istraga u ovom slučaju važna kako bi se pokazalo da se takvi slučajevi neće ponoviti. Takodje, Stojković je rekao da je izuzetno mali broj bekstava iz zatvora u Srbiji i da ih je čak puno više u zemljama koje imaju bolje mere zaštite.

Stojković je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je čuo za vest da je sud presudio da Milica Gajić isplati nekadašnjem Otporašu Zoranu Milovanoviću štetu za povredu časti, zbog njene izjave da je izmišljeno da je njen suprug Marko Milošević pretio Milovanoviću, kao i da je takav i lekarski nalaz o povredama.

Stojković je ponovio da vlada nije imala uticaja na nedavno povlačenje optužnice protiv sina nekadašnjeg jugoslovenskog predsednika Marka Miloševića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.