Izvor: B92, 10.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojković: Meron izrazio razumevanje

Hag -- Ministar pravde Srbije izrazio je zadovoljstvo razgovorom sa predsednikom Tribunala o saradnji Beograda sa haškim sudom.

"Razgovor je bio jako dobar. Razmotrili smo buduću saradnju, a Meron je iskazao razumevanje za našu poziciju i zahtevao da saradnja bude aktivnija", izjavio je Zoran Stojković novinarima posle susreta. On je rekao da je sudiji Meronu predočio spremnost Vlade Srbije da sarađuje s Tribunalom, kao i "šta je urađeno i šta treba da bude urađeno". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Mi očekujemo da u dogledno vreme ta saradnja bude nešto bolja", naznačio je srpski ministar.

U odvojenom saopštenju Tribunala, navodi se da je Teodor Meron u susretu sa Stojkovićem naglasio da je hitno potrena potpuna saradnja Srbije i Crne Gore sa Tribinalom, u skladu sa njihovim međunarodnim obavezama. Ministar Stojković je još kazao da susret sa glavnom tužiteljkom Karlom del Ponte "nije bio planiran", s obzirom da je u Haški tribunal došao da obrazloži garancije Vlade Srbije za privremeno oslobađanje Jovice Stanišića i Franka Simatovića.

On je najavio sastanak eksperata Tužilaštva i srpskih vlasti, dodajući da postoji mogućnost da Del Ponteova poseti Beograd.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.