Izvor: B92, 25.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojković DS-u: Pokrenite razrešenje

Beograd -- Ministar pravde Srbije Zoran Stojković poručuje DS-u da može pokrenuti skupštinsku inicijativu za njegovo razrešenje.

Stojković je time odgovrio na saopštenje koje je u ponedeljak izdala Demokratska stranka, a u kom je DS, pored ministra unutrašnjih poslova, tražila i smenu ministra pravde zbog najavljivanja smene specijalnog tužioca Jovana Prijića, pritisaka na pravosuđe i pokušaja da se izmeni tok suđenja osuđenima za ubistvo premijera Zorana Đinđića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Stojković je, međutim, rekao da poslanici DS-a u Skupštini Srbije mogu pokrenuti postupak za njegovo razrešenje, ukoliko su zadovoljni teškim stanjem i neefikasnošću pravosuđa i ako im smetaju napori ministra da se ono poboljša.

"Neka to učine što pre, jer ja sam uporan čovek i svoju obavezu koju sam prihvatio izborom da se borim da dobijemo uredno, stručno i kvalitetno pravosuđe, koje je u stanju da pruži zaštitu građanima, trudiću se da ispunim svim dozvoljenim sredstvima koja mi stoje na raspolaganju", rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.