Izvor: B92, 02.Sep.2010, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Što pre razgovori Beograd-Priština

Priština -- Šef UNMIK-a Lamberto Zanijer smatra da je potrebno pokrenuti razgovore Prištine i Beograda, ali da je "manje važno o kojim temama će se razgovarati".

Zanijer je rekao da nije važno da li će se razgovarati o statusu ili o nekom tehničkom pitanju, već da je jedino važno da do razgovora dođe i da oni otpočnu što pre.

"Dijalog može početi i bez agende, strane mogu sesti i dogovoriti se o kojim problemima žele razgovarati. Definisaće tačke i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razgovaraće o njima", rekao je Zanijer.

Prema njegovim rečima, ne treba postavljati preduslove za razgovor, a međunarodna zajednica će im onda pomoći da uspostave dogovor o temama.

Zanijer je dodao da je njegovo zaduženje, kao šefa UNMIK-a, da radi na uspostavljanju dijaloga, ali da Evropska unija treba da ima važniju ulogu u tom procesu, prenosi KIM radio.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zanijer pozvao na dijalog uz posredovanje EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Sep.2010

Kosovo će razgovarati sa Srbijom kao nezavisna država i to samo o tehničkim pitanjima, jer su politički razgovori završeni još u Beču, odgovorio je predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasniqi na poziv šefa UNMIK-a za rešavanje pitanja od zajedničkog interesa Beograda i Prištine

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Bogdanović: Razgovori o kompromisu

Izvor: S media, 02.Sep.2010

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanovih potvrdio je da će se ovih dana u Briselu i Vašingtonu razgovarati o mogućnostima kompromisa oko srpske rezolucije o Kosovu koja će "ostati na liniji nacionalnih interesa države Srbije, ali i zadovoljiti velike sile"...Ministar Bogdanović je nedeljniku...

Nastavak na S media...

Zanijer: Sazreli uslovi za dijalog Beograda i Prištine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2010

PRIŠTINA -..Šef UNMIK-a Lamberto Zanier izjavio je danas u Prištini da su sazreli uslovi za početak dijaloga Beograda i Prištine, te da dve strane treba da odrede dnevni red i imenuju ljude za pregovore, koji će biti potpomognuti međunarodnim faktorom, pre svega Evropskom unijom...Zanijer je nakon...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.