Izvor: Blic, 28.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stipe Mesić kupuje 'Tozu Marković'

Stipe Mesić kupuje 'Tozu Marković'

Predsednik SDP Nebojša Čović ocenio je juče da iza firme 'Nekse' koja želi da kupi preduzeće 'Toza Marković' iz Kikinde stoji niko drugi do hrvatski predsednik Stjepan Mesić.

- - To je ogromna privilegija i to je ogroman sukob interesa... na taj način ne može da se vrši privatizacija u Srbiji, jer se postavlja pitanje da li predsednici susednih država dolaze da vide izbegla lica koja se nalaze u Srbiji, ili dolaze da usput >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uvide i firmu koju će da privatizuju. Dobro ste čuli, iza 'Nekse grup' stoji Stjepan Mesić - rekao je Čović i dodao da 'Komisja za hartije od vrednosti to treba da ima u vidu'.

Lider Socijaldemokratske partije objasnio je i da je njegova stranka uspela da spreči privatizaciju Naftne industrije Srbije jer ona nije bila transparentna, odnosno nisu bile vidljive sve faze transformacije ovog monopolskog preduzeća.

- Nije urađen ni deobni bilans. Želimo da znamo gde će biti NIS za pet godina - zaključio je Čović.

N. M. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.