Steže se obruč oko Sanadera

Izvor: Glas javnosti, 07.Nov.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Steže se obruč oko Sanadera

ZAGREB - Bivši šef carine i blagajnik HDZ-a Mladen Barišić, koga već tri dana saslušavaju istražioci Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala, sve je priznao, pa je naveo i kome je "oprao" 40 miliona kuna (5,45 miliona evra) izvučenih iz državnih preduzeća, izveštava Hrvatska televizija.

Barišić je naveo kada je i gde bivšem premijeru i šefu HDZ-a Ivi Sanaderu dao tri miliona kuna (409.000 evra), dok je ostatak novca završio je u HDZ-u i u Barišićevom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << džepu. Sadašnju premijerku Jadranku Kosor navodno u iskazu nije pominjao.

Iako se obruč oko Sanadera sve više steže, pa su sve glasnija nagađanja ne da li će biti uhapšen, već kad će se to desiti, bivši premijer juče je u Saboru negirao bilo kakvu umešanost u aferu "Fimi medija" i tvrdio da se ne boji hapšenja. Tada je izneo mogućnost da je Barišićev iskaz rezultat ucena.

Kako prenosi Jutarnji list, Sanader neće moći da izbegne odgovornost i postoje tri scenarija za Ivu Sanadera: procesuiranje, hapšenje, bekstvo.

"Prema svemu sudeći, on više ne može izbeći kazneni progon. Više se nameće pitanje kada će početi, je li možda već počeo i na koji će način proteći", piše Jutarnji list.

Sanader je osumnjičen za niz krivičnih dela protivzakonitog posredovanja i podsticanja na zloupotrebe i da je, po najnovijim otkrićima, navodno u vlastiti džep stavio milione kuna. To čitavom slučaju daje novu dimenziju, ističe zagrebački dnevnik.

Kad Sanader zaista shvati da ce ga zatvoriti onda ce i on progovoriti i to ce biti poslastica citati. Nema veceg uzivanja no kad se svasdjaju ustase izmedju sebe. Ovu rec preuzimam iz srpske stampe pa verujem da necu biti cenzurisan.

Hrvati su vam cudan narod, najprije su bili najveci partizani, voljeli svog zagorca najvise na svjetu, kleli se u njega a na kraju mu ne dozvoljavaju da ga sahrane u zemlji u kojoj se rodio. Onda se se zaljubili u Franju Tudjmana i od nejga hteli da naprave sveca, pa kad su videli da ih je zajebo sada mu jebu mater.

Onda dolazi treci veliki hrvatski sin Ivo Sanader u koga svi imaju poverenja, svi mu se uvlace u cmar, a sada vidimo koliko je to iskrena ljubav bila. Zato mislim da je Hrvatima najbolje da izaberu Pupovca za premjera jer njega ne postuju ni Srbi niti Hrvati, pa i nije steta ako ce ga psovati.

Oni bar nekog uhapsise a kad ce nasi "cetnici" poceti da razmotavaju klupko?

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.