Izvor: B92, 03.Jul.2008, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Štetne paralelne institucije"

Prizren -- Ministar u Vladi Kosova Boban Stanković ocenio je da konstitutivna sednica Skupštine zajednice opština Kosova i Metohije može imati "samo negativne efekte" po Srbe.

"Pravljenje te skupštine u Mitrovici direktno i indirektno loše utiče na sve Srbe i ostale manjinske zajednice južno od Ibra. Mislim da to nije način da Srbi ostvare svoja prava", kazao je ministar za povratak i zajednice Kosova Boban Stanković u Prizrenu.

On je uputio svoje sunarodnike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na institucije Kosova kako bi se "što pre integrisali i shvatili realnost življenja na Kosovu".

"Kosovski izbori su bili 17. novembra prošle godine, a svi mi koji smo izašli na te izbore smo u institucijama Kosova, pa formiranje tih paralelnih institucija samo šteti Srbima", ocenio je on.

I predsednik opštine Prizren Ramadan Muja kazao je da "nema mesta formiranju paralelnih institucija", izrazivši spremnost da se stvore uslovi za povratak i spremnost na suživot sa povratnicima.

"Ovo je najpovoljniji trenutak da predstavnici svih zajednica shvate realnost i uključe se u naše institucije. Mi smo spremni da im obezbedimo uslove, bezbednost i slobodu kretanja", rekao je on.

Početkom juna u većini opština na Kosovu, na osnovu rezultata parlamentarnih i lokalnih izbora u Srbiji održanih 11. maja, konstituisane su srpske opštine i izabrano rukovodstvo.

Na osnovu tih izbora, za predsednika srpske opštine Prizren izabran je Miodrag Lazić, koji kao interno raseljeno lice živi u Štrpcu, predsednik opštine Orahovac je Dragan Šorić, a Štrpca Zvonko Mihajlović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.