Stefanović: Suficit se neće ponoviti

Izvor: Blic, 30.Apr.2015, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Suficit se neće ponoviti

Ministar privrede vlade u senci Demokratske stranke Ivan Stefanović izjavio je danas da je suficit u budžetu Srbije nastao od vanporeskih prihoda koji su kratkoročni i neće se ponavljati.

- Suficit u smislu manjeg manjka od onoga što je očekivano onime na šta su se obavezali Međunarodnom monetarnom fondu postoji. Međutim, 80 odsto tog suficita dolazi iz vanporeskih prihoda, oni su kratkoročni i ponavljati se neće - kazao je Stefanović.

On je kazao da je “manjak” >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << manji u odnosu na “komfornu procenu MMF-a”

koja se odnosi na prvu reviziju i da bi bilo pametnije sačekatirezultate naredne  revizije, “pre nego što neko počne da se hvali dobitima iz priliva javnih preduzeća koji su uplaćeni u januaru 2015. godine u budžet”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.