Stefanović: Staljinizam Marka Karadžića

Izvor: Glas javnosti, 03.Apr.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Staljinizam Marka Karadžića

BEOGRAD - Glavni i odgovorni urednik Informativnog programa Radiotelevizije Srbije Nenad Lj. Stefanović juče je, odgovarajući na nove optužbe Marka Karadžića, ocenio da je "staljinizam" državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Srbije "prerastao u govor mržnje".

Stefanović može da razume da Karadžiću "nije po volji to što je njegove tvrdnje o navodnom 'govoru mržnje i antisemitizmu na RTS', u potpunosti odbacio gospodin Avram Izrael", učesnik događaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << o kojem je javni servis izveštavao.

On, međutim, ne može da razume zašto Karadžić grubo vređa Avrama Izraela pitanjem: "Imate li i svog Roma koji bi potvrdio da je odlično što ih zovu pogrdnim imenima i maltretiraju gde stignu".

Ta rečenica, ukazuje Stefanović u pisanoj izjavi, "govori da je staljinizam državnog sekretara prerastao u govor mržnje".

Iako smatram ovu polemiku okončanom, napominje Stefanović, još jednom ću citirati Avrama Izraela: "Gotovo".

Karadžić je juče ocenio, u poruci Stefanoviću, posle njegovog sinoćnog istupanja u "Dnevniku", da RTS ne ume i ne želi da prepozna šta su to ljudska prava i kako se i zašto za njih treba boriti.

- Vaš i moj posao u principu bi trebalo da imaju makar jednu zajedničku tačku - obojica bismo morali da sprečavamo da opasni nacionalni, verski, antimanjinski i svi drugi stereotipi vladaju našim javnim mnjenjem. "Podsećam Vas da u 'Dnevniku', koji sam kritikovao, navodite bez citiranja 'po sopstvenom priznanju Jevreji su morali i o parama'" - naveo je Karadžić u saopštenju dostavljenom medijima.

Ag

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.