Stefanović: Srbija svim snagama danas čuva mir

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2022, 17:09

Stefanović: Srbija svim snagama danas čuva mir

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je obeležavanju Dana avijacije na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, i tom prilikom poručio da Srbija svim snagama čuva mir, jer zna dobro šta je cena ratova i sukoba.

Ministar je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog opremljenosti jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO i poručio da Srbija danas svim snagama čuva mir, jer zna dobro šta je cena ratova i sukoba.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
On je, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnika Duška Žarkovića i komandanta 204. vazduhoplovne brigade brigadnog generala Braneta Krnjajića, položio venac na spomen-obeležje "Niko nije rekao neću" posvećeno svim stradalim pripadnicima roda avijacije.

Povodom praznika, na batajničkom aerodromu priređen je i defile jedinica, čijim pripadnicima su dodeljene nagrade i pohvale.

"Čestitam vam praznik i slavu roda avijacije. Kada sam prvi put došao na ovaj aerodrom sa generalom Žarkovićem kao ministar odbrane, mogao sam da vidim u očima ovog sjajnog oficira dve stvari. Jedna je tuga zbog izgubljenih drugova, naših oficira, podoficira i vojnika koji su svoj život dali za Srbiju, a druga je ponos, jer su svi ovi hrabri ljudi uvek birali samo svoju zemlju i svoj narod. Hoću danas da se zahvalim i Dušku Žarkoviću i svima vama, sjajnim ljudima našeg Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane zbog svih žrtava, vaše borbe, istrajnosti, ali i zbog toga što ste učinili da ceo narod bude ponosan na vas", rekao je Stefanović.

On je kazao da je poštovanje i divljenje čitave zemlje teško zasluženo u neravnopravnim ratovima koje smo morali da vodimo.

"Ratovima koji su zaustavljali i jačanje i razvoj naše zemlje, u kojima smo pokazivali da kod nas nema nazad, u kojima niko nije rekao neću - jer se branila naša svetinja, naša otadžbina. Ratovima u kojima smo pokazali od čega smo sazdani, koliko smo hrabar i neustrašiv narod, pogotovo zato što smo vodili pravedne bitke. Ti ratovi, nažalost, učinili su i da ostanemo bez naših najmilijih, dedova, baka, očeva, majki, naših najbližih, da se naši vojnici dokažu, ne čudima tehnike, već pre svega svojim srcem, jer sa tim smo izlazili mnogo puta i pred mnogo brojnijeg neprijatelja, i ti ratovi su nam ostavili duboke ožiljke, zbog njih smo ovu zemlju morali često da gradimo ispočetka. A uvek smo - samo branili svoje", rekao je Stefanović.

Ministar odbrane podsetio je da naš najveći vojni aerodrom nosi ime pukovnika-pilota Milenka Pavlovića i istakao da su upravo njegov život i stradanje, kao i drugih heroja naše avijacije, slika i prilika svega onoga sa čim se Srbija suočavala kroz svoju istoriju.

Kako je poručio ministar Srbija danas svim snagama čuva mir, jer zna dobro šta je cena ratova i sukoba.

On se zahvalio svim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i PVO što su uvek uz svoj narod, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stefanović na obeležavanju Dana avijacije: Srbija svim snagama čuva mir, jer dobro zna šta je cena ratova i sukoba

Izvor: Blic, 03.Avg.2022, 11:35

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je obeležavanju Dana avijacije na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, i tom prilikom poručio da Srbija svim snagama čuva mir, jer zna dobro šta je cena ratova i sukoba.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.