Stefanović: Policija nije prisluškivala Pajtića, Vučića jeste

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2015, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Policija nije prisluškivala Pajtića, Vučića jeste

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ponovio je danas da policija nikada nije prisluškivala lidera DS i predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića, a da je na osnovu uvida u dokumenta svih stepena tajnosti utvrdio da je premijer Aleksandar Vučić bio prusluškivan.

Stefanović je na sednici skupstinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, kome je podneo izveštaj o radu MUP-a od jula do septembra, rekao da je ministar unutrašnjih poslova ovlašćen da ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uvid u dokumenta svih stepena tajnosti, na osnovu kojih je video da je Vučić bio prisluškivan.

Tada se, prema njegovim rečima, dešavalo da BIA pronađe lice koje označi kao ekstremistu, kao što je to uradila sa funkcionerom SNS Vladimirom Đukanovićem, i da onda sva lica koja sa njim kontaktiraju stave na mere.

Pošto ga je poslanik DS Dragan Šutanovac pitao da li je prisluškivanje Vučića bilo po zakonu, odnosno da li je postojao sudski nalog za to, Stefanović je rekao da ne zna da li je ikada bilo ikakvog sudskog naloga da se prisluškuju Vučić i Đukanović, ali da zna da nije bilo sudskog procesa protiv njih.

"Ako je nešto tu bilo, zasto nema optužnog predloga, optužnice, ničega? Oni nisu optuženi ni za šta, niti su pozvani na saslušanje, ispitivanje. Očigledno je da su prisluškivani ne zbog toga što su za nešto odgovorni, nego iz nekih drugih razloga. Ne mogu da utvrdim kojih, već pretpostavljam zbog toga što su bili politički protivnici tadašnjeg režima", rekao je Stefanović.

Ministar je pojasnio da mu je bilo lako da pozove ljude u policiji i pita ih da li su ikada imali naloge da prisluškuju Pajtića i njegov broj telefona, te da mu je rečeno da nikada to nije urađeno.

"Vrlo mi je lako da to utvrdim, jer za svaki telefonski broj postoji nalog suda. Ubeđen sam da bi to bila zloupotreba, ali se to nije dešavalo. Vučića su prisluškivali", istakao je Stefanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Pajtić nije prisluškivan, Vučić jeste"

Izvor: B92, 15.Okt.2015

Policija nikada nije prisluškivala lidera DS Bojana Pajtiće, ali jeste premijera Aleksandra Vučića, izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović...Stefanović je na sednici skupstinskog Odbora za odbranu i unutrašnje posloveda rekao da je na osnovu uvida u dokumenta svih stepena tajnosti utvrdio...

Nastavak na B92...

Stefanović: Policija nije prisluškivala Pajtića, Vučića jeste

Izvor: Politika, 15.Okt.2015

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ponovio je danas da policija nikada nije prisluškivala lidera DS i predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića, a da je na osnovu uvida u dokumenta svih stepena tajnosti utvrdio da je premijer Aleksandar Vučić bio prusluškivan...Stefanović...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.