Stefanović: Nije bilo nikakvih ustupaka Tadića

Izvor: S media, 03.Sep.2012, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Nije bilo nikakvih ustupaka Tadića

Nekadašnji šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović odbacio je danas sve kritike vlasti i opozicione DS S da je njegov tim, odnosno DS činio ustupke u dijalogu sa Prištinom.

Stefanović negirao je tvrdnje potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da je instrukcija Vlade Srbije posledica ustupaka Borisa Tadića Zapadu i kritikovao premijera Ivicu Dačića zbog ograđivanja od odluka prethodne vlade, čiji je član bio.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Sve sporazume sa Prištinom usvojila je vlada u kojoj je bio I Dačić, naveo je Stefanovic u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Stefanović je demantovao Vučića da je jučerašnja instrukcija Vlade Srbije rezultat ustupaka Borisa Tadića prema Zapadu, navodeći da prethodna vlada nije pravila nikakve ustupke, jer da jeste sada ne bi bilo potrebe za instrukcijom.

"Nije bilo nikakvih ustupaka Tadića, niti prethodne vlade, jer da je bilo mi bismo učestvovali na skupovima bez obzira što fusnota ne piše na tablicama. Oni su u stvari prihvatili stav Roberta Kupera koji je I jedini pobednik cele ove priče", tvrdi Stefanović.

Komentarišući optužbe DS S da je jučerašnja instrukcija vlade posledica "četvorogodišnje pogubne politike DS", Stefanović je kazao da stranka Vojislava Koštunice ima najmanje prava da nekog kritikuje.

"To kaže stranka za čijeg je mandata Kosovo proglasilo nezavisnost, kojim povodom su oni izdali 206 jalovih saopštenja, koji su prekinuli železničku liniju između Zvecana i Kosova polja i ostavili Srbe južno od Ibra na milost i nemilost Hašima Tačija, koji su potpuno stavili van kontrole trošenje budžetskih sredstava na Kosovu", rekao je Stefanović.

On je dodao da sada ti ljudi osuđuju DS za dogovor koji je, kako smatra, sačuvao suverenitet zemlje, vratio Rezoluciju 1244 u međunarodno pravni sistem i sačuvao Ustav po pitanju Kosova.

"A pošto nemaju nikakvo rešenje ni za šta i nemaju ideju, jer to ne piše ni u jednoj knjizi Koštunice i ni u jednom sabranom delu Slobodana Jovanovića, jer da piše oni bi to pronašli pa bi predložili, a pošto ne piše onda ne znaju šta da kažu", rekao je Stefanović.

(Tanjug)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.