Stefanović: Nećemo da glumimo margarin

Izvor: Akter, 04.Avg.2014, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Nećemo da glumimo margarin

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović, reagujući danas na izjavu premijera Aleksandra Vučića da bi Železnice Srbije pretrpele veće gubitke ako bi ih vodio Stefanović ili lider NS Zoran Živković, rekao je da se ne bi "petljao u ono što ne zna da radi" i da "neće da glumi margarin"

“Moram da se složim sa premijerom, samo što za razliku od njega niko od nas neće da glumi margarin i nećemo da se petljamo u ono što ne znamo da radimo. Ja prvi nikada se ne bih >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << se petljao u Železnicu pošto o tome ne znam ništa, a pošto premijer misli da može sve sam da završi, i da sam vodi celu Vladu i da reši deficit, i nezaposlenost i problem sa Ukrajinom i da reši oluk koji je pukao na kući, ja nemam tu ambiciju, ali to upravo govori o njima”, rekao je Stefanović novinarima u parlamentu.

On je istakao da je njegov zadatak kao poslanika koga su birali građani da postavlja pitanja.

“Ja to činim sa namerom da postignemo nešto pozitivno u ovoj zemlji, apsolutno izbegavajući svađu. A ako postavite kritičko pitanje vi ćete biti napadnuti i lično i sa najgorom argmentacijom, takvo ponašanje mora da prestane.”, istakao je šef poslaničke grupe.

Stefanović je rekao i da ta partija u Skupštini Srbije neće glasati za izbor Dušana Vujovića za ministra finansija zato što smatra da je vrlo neozbiljno da neko bude ministar privrede tri meseca i da se posle toga premešta na mesto ministra finansija.

“Postavlja se pitanje šta će biti sa privredom, kako je moguće da se naša privreda koja je u katastrofalnom stanju može lako odreći takvog stručnjaka, šta je njihov rezultat za ta tri meseca u privredi i na koji način će on smanjiti najveći deficit u Evropi koji Srbija ima, kako će se smanjiti najveća nezaposlenost...”, upitao je on.

Takođe, postavio je i pitanje na koje, kako je rekao, nije dobio odgovor od kandidata za ministra finansija.

“Da li je tačno da je za advokatski aranžman u poslu sa Etihadom uz 40 miliona evra odvojeno naknadno još dva miliona evra za advokatske usluge, kojoj advokatskoj kancelariji, po kojoj proceduri i šta je to što košta dva miliona evra i kakve to veze, i da li ima veze sa Sinišom Malim”, izjavio je Stefanović.

Takođe, upitao je i da li je tačno da smo sklopili sporazum o razumevanju sa posredničkom firmom iz UAE za kupovinu brojila za električnu energiju u Srbiji.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Stefanović Vučiću: Nećemo da glumimo margarin

Izvor: Mondo, 04.Avg.2014

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović odgovara na izjavu premijera Aleksandra Vučića da bi Železnice Srbije pretrpele veće gubitke ako bi ih vodio Stefanović ili lider NS Zoran Živković..Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović odgovara na izjavu premijera Aleksandra Vučića da...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.