Stefanović: Dijalog se odlaže do daljnjeg

Izvor: S media, 21.Sep.2011, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Dijalog se odlaže "do daljnjeg"

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović izrazio je večeras uverenje da dijalog Beograda i Prištine neće biti obustavljen, ali da je malo verovatno da će naredna runda biti 28. septembra.

Neće doći do obustave pregovora, ali, s obzirom na sadašnju situaciju, teško je zamisliti da će naredna runda biti održana 28. septembra, kako je bilo planirano, izjavio je šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović novinarima posle predstavljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << knjige "Kosovo - put ka osporenoj državnosti na Balkanu" Džejmsa Ker-Lindzija.

Nazivajući situaciju na Kosovu "pat pozicijom", Stefanović je poručio da je Srbija opredeljena za razgovor, a ne za silu, ali da je Priština često bila ohrabrivana da preduzme jednostrane korake, čime se urušava dijalog i šalje poruka da su jednostrani potezi dobrodošli.

Merdare: Srpski kamioni ne mogu da prođu

Vučić: Vlast bez plana za Kosovo i Metohiju

Stefanović: Intenzivni razgovori o inicijativi Srbije

"Mi smo, posle dugo vremena, prva srpska vlada koja je zaista pokušala da reši kosovski problem. Mi smo, posle dugo vremena, prva srpska vlada koja je dobila priliku da zaista pregovara s kosovskim Albancima. Mi smo, verovatno, prvi koji su sišli tamo na teren i rekli ljudima istinu, ne samo o tome šta se razgovara, već i istinu o tome kakve su nam realne mogućnosti", napomenuo je Stefanović, dodajući da ljudima "nije uvek lako da podnesu istinu".

Šef beogradskog pregovaračkog tima ponovio je da Srbija "posle dugo vremena ima plan za Kosovo".

Prema njegovim rečima, elementi tog plana su fazni i predstavljeni su evropskim državama.

Kada je reč o krizi na administrativnim prelazima, za sada, još nemamo odgovor na našu inicijativu, ali ohrabruje to što postoji frekventna komunikacija i čini mi se da idemo u dobrom pravcu, kazao je Stefanović.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.