Štefan File u Beogradu

Izvor: NaDlanu.com, 14.Okt.2011, 03:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štefan File u Beogradu

Evropski komesar za proširenje Štefan File razgovaraće u petak u Beogradu sa srpskim zvaničnicima kojima će predstaviti Mišljenje Evropske komisije o zahtevu Srbije za sticanje statusa kandidata za ulazak u Uniju, i učestovati na sesiji Igmanske inicijative.

File je pred dolazak beogradskim "Večernjim novostima" rekao da je realno da pregovori o članstvu Srbije u Evropskoj uniji počnu sledeće godine, pod uslovom da se ostvari napredak u normalizacijiodnosa sa Kosovom.File će, kako je najavila Evropska komisija, "objasniti sadržinu Mišljenja političkim liderima u Beogradu, gde će se sastati sa predsednikom Borisom Tadićem, premijerom Mirkom Cvetkovićem i predsednicom Skupštine Slavicom Đukić-Dejanović"."Na osnovu ostvarenog napretka u sprovođenju reformi, saradnji sa Haškim tribunalom i regionalnom pomirenju, odlučili smo da preporučimo da se Srbiji da status kandidata, sa razumevanjem da će se Beograd ponovo angažovati u dijalogu sa Kosovom i da će brzo i sa dobrom voljom ući u primenu dogovora koji su do danas postignuti", rekao je File uoči posete Beogradu.BEOGRAD, 14. oktobra 2011. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.