Statutarna komisija odlučuje o isključenju Jeremića iz DS

Izvor: Večernje novosti, 15.Mar.2013, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Statutarna komisija odlučuje o isključenju Jeremića iz DS

BEOGRAD - U sedištu Demokratske stranke u Krunskoj ulici danas je počela sednica Statutarne komisije, na kojoj se odlučuje o isključenju Vuka Jeremića iz te stranke, a lider DS Dragan Đilas je najavio i da će ako se to dogodi pozvati Jeremića da kao gost govori na stranačkoj skupštini u nedelju. Đilas se izlazeći iz zgrade kratko obratio novinarima, istakavši da će Jeremića ukoliko bude isklučen iz stranke pozvati da kao gost govori na programskoj skupštini DS, zakazanoj za 17. mart. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << "Statutarna komisija u 17 sati donosi odluku da li će Jeremić biti isklučen ili ne - ako ne bude isklučen govoriće na programskoj skupštini kao delegat, a ako bude, pozivam ga da kao gost dođe i obrati se skupštini", rekao je Đilas. Kako je ranije najavljeno iz DS, posle sednice Statutarne komisije biće prosleđeno saopštenje za javnost. Razmatranje odluke o isključenju Jeremića usledilo je pošto se oglušio o zahtev lidera demokrata Đilasa da vrati poslanički mandat. Jeremić se 19. februara obratio Ustavnom sudu Srbije za ocenu ustavnosti i zakonitosti odluke GO DS o njegovom isključenju, a taj sud je pokrenuo postupak za ocenu ustavnosti i zakonitosti. Statutarna komisija DS je nedavno iz članstva isključila i Dušana Petrovića, takođe zbog odbijanja da vrati poslanički mandat, a nakon toga on je sa još petoricom poslanika formirao poseban poslanički klub "Zajedno za Srbiju" i najavio osnivanje stranke. U međuvremenu, Jermić je sinoć na svom Tviter nalogu napisao: "Dolazim na programsku skupštinu DS", koja je zakazana za nedelju, 17. mart.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas pozvao Jeremića na Skupštinu

Izvor: Večernje novosti, 15.Mar.2013

BEOGRAD - U sedištu Demokratske stranke u Krunskoj ulici, posle tri i po sata, završena je sednica Statutarne komisije, na kojoj se odlučivalo o isključenju Vuka Jeremića iz te stranke, a lider DS Dragan Đilas je najavio i da će ako se to dogodi pozvati Jeremića da kao gost govori na stranačkoj...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.