Izvor: B92, 13.Okt.2010, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Status Crnogoraca na Kosovu

Podgorica -- Skupština Crne Gore odbacila je da se u dnevni red sednice uvrsti predlog PzP da se parlament posebnom deklaracijom izjasni o statusu Crnogoraca na Kosovu.

Protiv tog predloga glasalo je 28 poslanika vladajuće koalicije, dok su podršku PzP dali i poslanici Nove srpske demokratije i Socijalističke narodne partije.

Deklaracija o položaju crnogorske nacionalne zajednice na Kosovu predložena je posle nedavne posete predstavnika opozicije selu Žač u kosovskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opštini Istok.

U predloženoj deklaraciji pored ostalog ocenjuje se da je položaj Crnogoraca na Kosovu "najteži od svih nacionalnih zajednica".

Skupština je počela drugu redovnu sednicu jesenjeg zasedanja, na kojoj će biti razmatrano oko 20 tačaka dnevnog reda.

Skupština će sutra, kako je najavljeno, raspravljati o predlogu predsednika Crne Gore da se za guvernera crnogorske Centralne banke izabere sadašnji direktor državnog Fonda za penzijsko osiguranje Radoje Žugić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbijen predlog Deklaracije

Izvor: S media, 13.Okt.2010

Skupština Crne Gore odbacila je danas da se u dnevni red sednice uvrsti predlog opozicionog Pokreta za promjene (PzP) da se parlament posebnom deklaracijom izjasni o statusu Crnogoraca na Kosovu...Protiv tog predloga glasalo je 28 poslanika vladajuće koalicije, dok su podršku PzP dali i poslanici...

Nastavak na S media...

Savez Crnogoraca Kosova kritikuje vlast u Crnoj Gori

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Okt.2010, 17:21

Savez Crnogoraca Kosova (SCK) najoštrije je osudio odbijanje parlamentarne većine da u dnevni red sjednice crnogorske skupštine uvrsti prijedlog opozicionog Pokreta za promjene (PZP) da se parlament posebnom deklaracijom izjasni o statusu Crnogoraca na Kosovu. Savez je ocenio da je odbijanje parlamentarne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.