Stara Pazova: Čistile se obale Dunava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2019, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stara Pazova: Čistile se obale Dunava

Čišćenjem obale Dunava koja se prostire i kroz staropazovačku opštinu danas je obeležen Međunarodni dan ove reke. Akciju sprovodi opština Stara Pazova u saradnji sa javnim preduzećima, mesnim zajednicama, sportskim i drugim organizacijama.

"Dunav je moje more" poručuju učesnici velike akcije čišćenja obale ove reke koja se istočnom stranom staropazovačke opštine prostire u dužini od 25 kilometara. Na Međunarodni dan reke Dunav obale kod Starih i Novih Banovaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Surduka i Belegiša čistije su i prijatnije za provođenje slobodnog vremena.

Akciji koju je organizovala opština Stara Pazova priključili su se ljubitelji prirode svih uzrasnih dobi iz različitih sportskih i drugih organizacija.

S ciljem da akcija bude uspešna, u čišćenje obale u Podunavlju uključili su se i predstavnici mesnih zajednica i javno – komunalna preduzeća.

Dunav je druga po dužini reka u Evropi, prolazi kroz četiri evropska glavna grada među kojima je Beograd, a kroz Srbiju teče u dužini od 588 kilometara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.