Stanovnici Harkova će dobiti ruske pasoše

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2022, 16:05

Stanovnici Harkova će dobiti ruske pasoše

Stanovnici ukrajinskog regiona Harkov će početi da dobijaju ruske pasoše u avgustu, izjavio je zamenik predsednika Državne Dume za spoljna pitanja, evroazijsku integraciju i odnose sa iseljenicima Artem Turov.

"Izdavanje pasoša počelo je na pojednostavljen način u regionima Zaporožje i Herson. U avgustu, oni će već posedovati rusko državljanstvo", kazao je Turov za TASS.

On je naglasio da rusko ministarstvo spoljnih poslova radi na ovom pitanju i, prema njegovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rečima, postoji velika potražnja za ruskim državljanstvom.

"Čini mi se da svi sada shvataju vrlo dobro da će Rusija ovde ostati, posebno nakon odluka donetih na saveznom nivou, po pitanju pojednostavljenog izdavanja pasoša u delovima bivše Ukrajine", dodao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stanovnici Harkova će dobiti ruske pasoše

Izvor: Radio 021, 30.Jul.2022

Stanovnici ukrajinskog regiona Harkov počeće da dobijaju ruske pasoše u avgustu, izjavio je ruski zvaničnik.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.