Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2024, 14:46

Stano: Priština hitno da formira ZSO, to je jedan od uslova i tema svakog sastanka

Priština mora hitno da ispuni svoju obavezu da formira Zajednicu srpskih opština (ZSO), izjavio je danas portparol Evropske komisije Peter Stano povodom više od 4.000 dana otkako je Briselskim sporazumom predviđeno formiranje ZSO i upozorio da ukoliko to ne učini, to se neće smatrati pozitivnim znakom spremnosti da nastavi putem normalizacije odnosa sa Beogradom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EVROPSKA UNIJA OPOMENULA PRIŠTINU! Potrebno je formirati ZSO: "Ako Kosovo to ne uradi..." (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2024

Portparol EU Peter Stano izjavio je da Zajednica srpskih opština neće biti glavna tema na sastanku u Briselu ovog četvrtka, ali je istakao da je to pitanje "uvek prisutno", te da je potrebno formirati ZSO bez daljeg odlaganja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.