Izvor: Blic, 27.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković: Najvažniji je ulazak u 'Partnerstvo'

Stanković: Najvažniji je ulazak u 'Partnerstvo'

Ministar odbrane Zoran Stanković ocenio je da je prijem Srbije u 'Partnerstvo za mir' najvažniji spoljnopolitički događaj u 2006. godini.

On je na godišnjoj konferenciji za novinare izrazio zadovoljstvo zbog toga što je prijemom u 'Partnerstvo za mir' prepoznat pozitivan rezultat reformi sistema odbrane i ocenio da će to biti podsticaj za nastavak promena.

Ministar je izrazio očekivanje da će saradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << s Hagom, uz zajedničke napore sa Vladom i ostalim državnim organima koji sprovode akcioni plan, biti brzo okončana, jer je to u državnom interesu. On je izrazio očekivanje da će uskoro biti usvojen nacrt strategijskog pregleda odbrane kako bi do 2010. godine bio ostvaren cilj - formiranje moderne i potpuno profesionalne vojske.

Stanković je podsetio da je u 2006. godini preformirano pet brigada i izrazio očekivanje da će u narednoj godini biti okončan proces formacijsko-mobilizacijskih promena.

Ministar je kazao da je nasleđeni dug Vojske Srbije prema dobavljačima bio 5,7 milijardi dinara i izrazio očekivanje da će u 2007. godini dug biti manji od milijardu dinara.

On je dodao da je u 2006. godini poginulo osam pripadnika Vojske Srbije, a utvrđeno je da krivicu za dva nesrećna slučaja snosi vojna organizacija.

Stanković je naveo da je najveći neuspeh u 2006. godini neregulisan status vojnodohodovnih ustanova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.