Stanislava Pak: Intenzivirati razgovore u cilju normalizacije odnosa

Izvor: Blic, 24.Jan.2017, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanislava Pak: Intenzivirati razgovore u cilju normalizacije odnosa

Savetnica za medije predsednika Srbije, Stanislava Pak, rekla je jutros povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu da očekuje da se razgovori u cilju normalizacije odnosa intenziviraju i da se uspostave direktni kontakti u cilju rešavanja operativnih pitanja.

Pakova je ukazala da je predsednik Tomislav Nikolić, koji će zajedno sa premijerom učestvovati na današnjim razgovorima u Briselu, naglasio da je Srbija apsolutno posvećena miru, dijalogu i razgovoru. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

- Nema potrebe za zapaljivom retorikom. Srbija ne želi sukobe i tenzije u regionu, što je rekao i predsednik Nikolić - istakla je Pakova za RTS.

Ona je rekla i da je Srbija, ukoliko tako ne bude, spremna da reaguje, ali je izrazila očekivanje da do toga neće doći.

Povodom ocene evropskih diplomata da je dolazak delegacija Beograda i Prištine na najvišem nivou dobar znak, Pakova je rekla da to pokazuje znak velike odgovornosti i da će sve što se dogovori od strane Beograda biti implementirano.

Dodajuči da želi da i Priština primeni dogovore, savetnica za medije istakla je da su do sada oni važili samo za Beograd, ne i Prištinu, te da se očekuje da u narednim danima i oni implementiraju dogovoreno.

Podsećamo da će u Briselu danas biti održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine, kojoj će, pored premijera Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Ise Mustafe, prisustvovati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i kosovski predsednik Hašim Tači.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić izjavila je da Brisel pozdravlja dolazak predstavnika Beograda i Prištine, ocenivši da razvoj situacije poslednjih dana naglašava potrebu za pojačanom opredeljenošću i angažovanjem obe strane.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pak: Srbija spremna da reaguje, očekujem da do toga neće doći

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2017

Savetnica za medije predsednika Srbije Stanislava Pak rekla je jutros, povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, da očekuje da se razgovori u cilju normalizacije odnosa intenziviraju i da se uspostave direktni kontakti u cilju rešavanja operativnih pitanja...Pak je ukazala da je predsednik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.