Izvor: B92, 09.Nov.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanišić odbacio Šešeljeve optužbe

Beograd -- Bivši šef državne bezbednosti Srbije Jovica Stanišić odbacio je u subotu optužbe predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da je naručio njegovu likvidaciju. On je u pismu dostavljenom Radiju B92 rekao da je zabrinjavajuće to što "ovlašćeni državni organi i službe pasivno posmatraju ovakav Šešeljev verbalni teror, prepuštajući pojedincima da se sami brane od jednog, u suštini gledano, neofašizma. Ne mogu da verujem da neko iz aktuelne vlasti učestvuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u tome, hraneći Šešelja dezinformacijama, odnosno neistinama", stoji u Stanišićevom pismu.

"Odgovorno tvrdim da služba državne bezbednosti kojom sam rukovodio od 1992. do 1998. godine nije učestvovala ni u jednom incidentu koji bi narušio javnu bezbednost niti ugrozio bezbednost i život bilo kojeg građanina Srbije. Niko iz ove službe nije imao podršku da stane iza kriminalnog čina ili čoveka van zakona", kaže Stanišić i navodi da je državna bezbednost činila sve da, "postupajući po zakonu, onemogući sve one koji su hteli da se posluže terorizmom kao oblikom i metodom političke borbe". Stanišić je dodao da je ta služba, uz pomoć službe javne bezbednosti i Vojske Jugoslavije, u više navrata uspela da u poslednjem momentu spreči "teške sukobe koji su pretili da dovedu do nesagledivih posledica, možda i onih najtežih po zemlju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.