Stanarska sloga ukrasila ulaz u ulici Partizanskih baza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2021, 20:55

Stanarska sloga ukrasila ulaz u ulici Partizanskih baza

Iako je tek početak decembra, za dobra dela i solidarnost nikad nije rano. To dokazuje priča iz jednog novosadskog komšiluka na Novom naselju, u kojem su se stanari ujedinili u ideji da svoj ulaz, pred novogodišnje praznike, učine lepšim, a u tom procesu su i bolje upoznali jedni druge. Često ne primećujemo one do nas, iako ih svakodnevno viđamo, a to nije dobro, poručuju stanari.

Krcko Oraščić, jelka, Sneško, svečana fotelja i ostali ukrasi nastali su od recikliranog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << materijala, a dve nedelje su bile potrebne kako bi ulaz u ulici Partizanskih baza ovako izgledao. U tome su značajan doprinos dali kako stariji tako i najmlađi stanari koji rado govore o tome šta su bili njihovi zadaci.

"Da bojimo lančiće, da pravimo neke krugove za jelku".

"Prvo smo pravili ovde na zidovima, prelazili na dole pa smo se opet vratili na gore i najbolji mi je bio deo kad smo pravili kamin".

"Volim da dođem da proverim da li ima nečeg novog".

Nešto novo povremeno doda njihova komšinica Tatjana, koja je i pokrenula akciju kićenja.

"Svake godine smo mi kitili svoja vrata, a sad smo došli na ideju da to proširimo i da napravimo jednu veliku priču. To smo i uradili, ali zaista svake godine svako kiti. Svi smo po malo kreativni i onda smo tu našu kreativnost udružili i napravili ovu jednu bajku", kaže Tatjana Ćorsović.

Tanja dodaje da je njihova ideja primećena, pa su i ostali ulazi počeli da slede njihov primer. Ali nije samo vizuelni momenat važan u ovoj priči. Stanarima je bilo bitno da kroz akciju upoznaju jedni druge, različite običaje i obeleže svačiji praznik, jer u ulazu vlada prava različitost.

"Treba, po mom mišljenju i mišljenju komšija koji ovo rade, da vratimo običaje, da naučimo decu da znaju koji su naši običaji, jer su nam prelepi, ali još više da ne živimo više jedni pored drugih, nego jedni sa drugima", dodaje Anišoara Caran.

Praznični ambijent u ulazu podstiče na razmišljanje o željama 2022. godini koje imaju svi, shodno svojim godinama.

"Želim masku crnog Spajdermena i doktor Oktopusa".

"Želim velikog Donija".

"Želela sam, na primer, neke lutke".

"Poželela sam svašta nešto, ali će možda biti malo previše"

"To mi je neka najveća želja, da se svi pokrenemo jer to će nas i zbližiti", kažu deca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

STANARSKA SLOGA NOVOSAĐANA Komšije zajednički napravile novogodišnju bajku u ulazu: "Da živimo jedni sa drugima, a ne jedni pored drugih"

Izvor: Blic, 10.Dec.2021, 16:21

Ulaz jedne zgrade na Novom naselju u Novom Sadu odnedavno se razlikuje od drugih. Krcko Oraščić, novogodišnja jelka, svečana fotelja, kamin i dekoracije po zidovima deo su novogodišnje bajke koju su komšije, ponete prazničnom atmosferom, ali i zaboravljenim pravim vrednostima, stvorile zajednički.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.