Izvor: B92, 02.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stambolić, Ćuruvija i Osmajlić: Katastrofa

Beograd -- Veljko Stambolić, sin ubijenog Ivana Stambolica, bivšeg predsednika Predsedništva Srbije, Jovo Ćuruvija, brat ubijenog Slavka Ćuruvije, vlasnika "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina", i Veselin Osmajlić, brat ubijenog Zvonka Osmajlića, telohranitelja Vuka Draškovića, smatraju da su Vlada Srbije i premijer Srbije Vojislav Koštunica usvajanjem Zakona o pomoći haškim optuženicima i njihovim porodicama pokazala sav moguć prezir prema Miloševićevim žrtvama, piše "Blic". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Nisam mogao ni da pomislim da ćemo cela Srbija i ja plaćati ljude koji su je doveli na ivicu ambisa, da će moja porodica plaćati ljude koji su nas zavili u crno. Neki su u Hagu, neki na slobodi, a mi smo tu i dalje na liniji nemoći. Katastrofalno", rekao je Veljko Stambolić.

"Neću da plaćam Miru Marković, protiv koje sam podneo krivičnu prijavu da je podstrekač i inspirator ubistva mog brata. Neću da plaćam iste one koji su opljačkali naciju do gole kože. Neka premijer iz svoga džepa izvadi pare i neka plaća koga hoće", rekao je Jovo Ćuruvija.

"Jednom kad su se vratili na mala vrata više ih neće moći isterati. Koštunica treba da zna da ti ljudi jesu u Hagu, ali ko su oni, treba da se zapita. Kako ja da objasnim svojim roditeljima da će svakog meseca plaćati ubicu svoga sina", rekao je Veselin Osmajlić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.