Stamatović: Najuticajnija funkcija - premijerov brat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2015, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stamatović: Najuticajnija funkcija - premijerov brat

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je za list Danas da Andrej Vučić, brat predsednika Vlade Srbije, "kadruje i naređuje ko će biti smenjen u Srbiji" i da su po njegovom nalogu smenjeni direktori javnih preduzeća i republičkih institucija u Čajetini.

Stamatović, protiv koga je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podnelo krivičnu prijavu zbog navodno nezakonitog izdavanja dozvola za izgradnju na Zlatiboru, tvrdi da je sve to deo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << političke osvete aktuelne vlasti, jer je sprečio da se privatnom preduzeću bez naknade dodeli zemljište na toj planini.

On je naveo da se time zamerio ministarki Zorani Mihajlović, koja je potpisala rešenje o dodeli zemljišta, ali i drugim visoko pozicioniranim ljudima u Srpskoj naprednoj stranci i aktuelnoj vlasti.

Stamatović, koji je potpredsednik Srpske narodne partije, tvrdi da su deo te osvete i aktuelne smene direktora javnih preduzeća i republičkih institucija u Čajetini i da su one obavljene po nalogu Andreja Vučića.

"Andrej Vučić obavlja trenutno najuticajniju funkciju trenutno u Srbiji, a to je funkcija premijerovog brata", izjavio je Stamatović.

Stamatović tvrdi i da je napad na njega pokrenut i zbog toga što se protivio načinu na koji je pre nekoliko godina privatizovano preduzeće "Zlatibor turist" u čijem sastavu je luksuzno apartmansko naselje "Kraljevi konaci", kao i vlasništvo nad izuzetno vrednim zemljištem u centru Zlatibora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MILAN STAMATOVIĆ: Andrej Vučić kadruje i smenjuje po celoj Srbiji

Izvor: Kurir, 03.Nov.2015

Predsednik opštine Čajetina podseća da je krivična prijava podneta nakon što je sprečio da se državno zemljište na Zlatiboru pokloni privatnoj firmi i da su aktuelne smene direktora u javnim službama i preduzećima iz Čajetine deo odmazde naprednjaka...Tužilaštvo za organizovani kriminal...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.