Izvor: B92, 09.Nov.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajner posetio severni deo Mitrovice

Kosovska Mitrovica -- Šef UNMIK-a Mihael Štajner posetio je u subotu severni deo Kosovske Mitrovice i u razgovoru sa tamošnjim novinarima rekao da je nedavni donatorski sastank u Briselu bio dobra prilika da se donatorima predstavi uspeh postignut na Kosovu, ali i da im se kaže šta još treba da se uradi. On je istakao da da se to tiče "naročito pitanja manjinskih zajednica, bezbednosti, povratka i slobode kretanja".

"Moj je utisak bio da su predstavnici više od 30 zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje su imale priliku da čuju izlaganje UNMIK-a, premijera Kosova, privremenih institucija Kosova kao i koministra za povratak Milorada Todororovića, bili impresionirani", rekao je Štajner novinarima u jednoj od poslastičarnica u severnoj Mitrovici. "Ono što smo dobili od donatora jeste ojačana spremnost, tj. potvrda da će da se nastavi sa podrškom povratku pripadnika manjinskih zajednica", rekao je šef UNMIK-a.

On je naveo da je na skupu u Briselu direktor UNMIK-ovog odeljenja za povratak Pegi Hiks objasnila predstavnicima medjunarodne zajednice da postoje konkretni planovi za povratak, ali da su za to potrebna velika sredstva. "Ako međunarodna zajednica želi da se povratak učini mogućim, mora uložiti veliki novac, jer to košta", rekao je Štajner dodajući da je Hiksova na skupu u Briselu zatražila 37 miliona evra za povratak u sledećoj godini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.