Izvor: B92, 15.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stabilna podrška nezavisnosti

Podgorica -- Istraživanje podgoričkog Centra za demokratiju, pokazalo je da je za nezavisnost Crne Gore više od 42% građana.

Direktor CEDEM-a Srđan Darmanović saopštio je u petak u Podgorici da se u pretposlednjem, junskom istraživanju, za nezavisnost izjasnilo 41,1 odsto ispitanika, dodajući da se nastavlja trend rasta podrške državnoj suverenosti Crne Gore.

Na anketno pitanje da li će "dvostruki kolosek" za priključivanje Srbije i Crne Gore Evropskoj uniji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ojačati državnu zajednicu, pozitivno je odgovorilo 17,3 odsto, a 33,1 odsto smatra da će takav stav ubrzati razdvajanje dve države-članice.

CEDEM je u najnovijoj anketi učesnicima postavio pitanja i u vezi sa štrajkom grupe profesora u Nikšiću zbog preimenovanja nastavnog predmeta "srpski jezik" u "maternji jezik". Više od 46 odsto ispitanika je ocenilo da je štrajk pokušaj odbrane srpskog jezika, a 27 odsto da je to samo politizacija tog pitanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.