Izvor: B92, 28.Okt.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šta ako Albanci osvoje vlast?"

Novo Brdo -- Predsednik opštine Novo Brdo Petar Vasić kaže da će Srbi, ako ne izađu na izbore i izgube vlast u toj opštini, izgubiti sve.

"Ljudi su uznemireni, savakodnevno dolaze i pitaju šta da rade ako Albanci osvoje vlast. Ako se to dogodi, mi nemamo šta da tražimo ovde. Sigurno je da će tada Srbi početi polako da se sele sa teritorije opštine Novo Brdo", kaže on.

Vasić smatra da nije dobro da Srbi izgube vlast u Novom Brdu i Štrpcujer će oni tamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovde žive snositi najveće posledice.

On je rekao da ni njegova lista, kao i ostale srpske liste koje su predate, neće učestvovati na lokalenim izborima u opštini Novo Brdo 17. novembra ako za to ne stigne odobrenje iz Beograda.

Vasić je dodao da je neshvatljivo da, s jedne strane, srpski pregovarački tim traži formiranje novih srpskih opština, a s druge strane se želi ukidanje postojećih. "Ako vlast u opštinama koje su sada srpske osvoje Albanci , šta onda mi možemo drugo da radimo već da se polako selimo", rekao je Vasić i dodao da je onda najbolje da se iseljavaju preko Makedonije u Grčku "jer u Srbiji već ima previše izbeglih i raseljenih Srba".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.