Srpsku listu predstavlja Slavko Simić

Izvor: B92, 12.Maj.2017, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpsku listu predstavlja Slavko Simić

Priština -- Član prištinske Centralne izborne Komisije Nenad Rikalo izjavio da su otklonjene nejasnoće registrovanjem Građanske inicijative Srpska lista kao stranke.

Rikalo je Tanjugu precizirao da je na čelu Građanske inicijative Srpska lista Slavko Simić, kao formalni podnosilac zahteva za registraciju. Drugi politički subjekat, koji predstavlja Aleksandar Jablanović, prema Rikalovim rečima, neće moći da koristi naziv Građanska inicijativa Srpska lista, niti sličan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naziv.

Jablanović je, naime, dobio rok od 24 sata da načini odgovarajuće izmene u zahtevu ukolko želi da nastavi sa procesom registracije svoje stranke, kazao je Rikalo.

Simić je ranije danas u izjavi Tanjugu objasnio da je ovim stavljena tačka na unutrašnje nesuglasice u Građanskoj inicijativi Srpska lista i pokušaje da se posredstvom pojedinaca ona instrumentalizuje za ostvarivanje albanskih, a ne srpskih, političkih interesa.

“Naš prvi veliki izazov biće nastup na vanrednim parlamentarnim izborima, na kojima ćemo, uveren sam, potvrditi svoj status krovne političke organizacije srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”, rekao je Simić.

Upitan kakvi će biti programski ciljevi stranke, Simić je rekao da će stranka imati programski kontinuitet sa dosadašnjom istoimenom građanskom inicijativom, te da će u saradnji sa Beogradom biti najozbiljnija snaga za zaštitu srpskih nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.