Srpskim strelcima pet zlatnih medalja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2016, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpskim strelcima pet zlatnih medalja

Srpski strelci osvojili su danas pet zlatnih, pet srebrnih i osam bronzanih medalja na takmičenju "Velika nagrada Smedereva", u konkurenciji oko 150 mladih strelaca iz devet zemalja, to u kategorijama do 16 godina), 17 i 18 i juniorskoj ( 19 i 20 godina), u konkurenciji, saopštio je večeras Streljački savez Srbije.

U gađanju vazdušnom puškom odličjima su se okitili članica Novog Sada 1790 Sanja Vukašinović (juniorka), Jovana Jović iz Novog Beograda Ušće u kadetskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << konkurenciji, mlađi junior Đorđe Rančić ("Lukanjac") i kadet Đorđe Savić ("Oko sokolovo").

U gađanju pištoljem prvo mesto u konkurenciji juniora "upucao" je Branko Mašanović (Policajac), koji je sa 569 krugova postigao i najbolji rezultat dana ovim oružjem u muškoj konkurenciji.

Vukašinovićeva je "ubila" najbolji rezultat puškom kod dama, visokih 416,3 kruga.

Srebrne medalje u pojedinačnoj konkurenciji osvojili su Natalija Anastasijević (Partizan, pištolj juniorke), Marija Malić (Jedinstvo, puška kadetkinje) i Lazar Kovačević (Jagodina 92, puška juniori).

Bronzu su osvojili Malina Stanojković (Bor 030, pištolj mlađe juniorke), Đurđina Lazić (Novi Beograd Ušće, pištolj juniorke), Marija Kolarević ( Jedinstvo, puška, kadetkinje), Nevena Armuš ("Čika Mata", puška mlađe juniorke), Tatjana Banjac (Novi Sad 1790, puška juniorke).

U ekipnoj konkurenciji dominirali su strelci iz Rusije, a u timskom nadmetanju od srpskih klubova najviše odličja pokupio je Novi Beograd Ušće: srebro puškom u ženskoj konkurenciji i dve bronze (puška muškarci, pištolj devojke). Tim "Čika Mate" je bio drugi u ekipnoj konkurenciji puškom za muškarce, dok je kod devojaka treće mesto pripalo Novom Sadu 1790.

U nedelju će na smederevskom strelištu biti održan "Valter kup".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.