Izvor: B92, 22.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski parlament o povelji i zakonu u ponedeljak

Beograd -- Poslanička grupa vladajuće koalicije u Skupštini Srbije predložila je u sredu da se sednica parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o Ustavnoj povelji i zakonu za njeno sporovođenje održi u ponedeljak, 27. januara. Ovo je u izjavi za B92 potvrdila potpredsednik Demokratske alternative i poslanik u parlamentu Srbije Nada Kolundžija: "Skupština Srbije je bila raspoložena da usvoji Ustavnu povelju pre sednice Saveta Evrope. Međutim, kako je tekst zakona za spovođenje povelje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stigao tek danas u skupštinu, nije bilo tehnički moguće zakazati sednicu i održati je u toku ove nedelje. Kao prvi, najbliži dan mi smo se odlučili za ponedeljak".

Prema rečima Nade Kolundžije procene su da će ustavna povelja biti usvojena bez većih problema, jer će za nju glasati i poslanici Demokratske stranke Srbije, ali da "prilikom izglasavanja zakona može biti problema": "Mi smo razmišljali o tome da može biti problema i da može da se desi da, ukoliko DSS bude zaista protiv zakona, zakon ne prođe iako stranke u DOS-u pokušavaju da okupe sve svoje poslanike".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.