Izvor: Blic, 20.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska posla

Srpska posla

Sukobi predstavnika Srba sa Kosova i predsednika Kooridnacionog centra za Kosovo i Metohiju ponovo su kulminirali juče u obliku uzajamnih optužbi Čovića, sa jedne i lidera Srpskog pokreta otpora sa Kosova i Metohije Momčila Trajkovića i poslanice u Skupštini Kosova Rade Trajković sa druge strane. Ovo dvoje predstavnika Srba sa Kosova u proteklom periodu optuživali su Čovića za vođenje pogrešne politike rešavanja problema na Kosmetu.

Čović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je na poslednje napade odgovorio tvrdnjom da Momčilo Trajković pokušava da se, iako nije na listi poslanika Demokratske stranke, ugura u novi saziv Skupštine Srbije i da kao način za to vidi 'napade na Nebojšu Čovića', dok je Radu Trajković optužio da priprema teren za njegovo ubistvo.

U saopštenju iz Demokratske alternative, čiji je predsednik Nebojša Čović, navodi se da Trajković 'sebe vidi i kao vladinog predstavnika za Kosovo i Metohiju, pošto zastupa mišljenje da je potrebno formiranje ministarstva Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju'.

Zabirnutost lidera SPOT za sudbinu Srba sa Kosmeta, Čović je pokušao da razobliči informacijom o tome da 'Trajković sprema odstupnicu u nekoliko stotina kvadrata stambenog prostora u Beogradu, gde ima više stanova', kao i da su 'realne pretpostavke da se na imena članova njegove porodice vode i neki poslovni prostori u glavnom gradu'.

Trajković za 'Blic' tvrdi da Čovićevi napadi imaju miloševićevski manir.

- Imam stan u Beogradu ali sam ga kupio na kredit i rate otplaćujem redovno. Moj sin takođe ima stan u kome živi sa svojom porodicom. Očigledno je da Čović nema odgovor na naše primedbe da pogrešno vodi politiku kada je o Kosovu reč, već se služi miloševićevskim potezima koji nanose direktno štetu Srbima na Kosovu - tvrdi Trajković. On motiv za napad Čovića vidi u tome što će SPOT i SNV severnog Kosova uskoro podneti krivičnu prijavu za nenamensko trošenje sredstava Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju.

- Ne kažem da je Čović potrošio te pare, ali imamo dokaze da je 30 miliona dinara potrošeno nenamenski. U svakom slučaju ja sam gola sirotinja u odnosu na Čovića - kaže Trajković.

Optužujući Trajkovićevu, predsednik Koordinacionog centra se zapitao da li ona pokušajima da uveri javnost kako Čović izmišlja priče o pokušajima atentata na njega u stvari priprema teren za njegovo ubistvo.

- Gotovo identičnu priču slušali smo pred ubistvo Zorana Đinđića. Znači li to da Rada Trajković zna nešto što drugi ne znaju - pitaju se iz Čovićeve stranke.

Trajkovićeva je nedavno izjavila i da je moguće da su najave o atentatima na Čovića možda stizale po narudžbi iz Beograda. Ona za 'Blic' kaže da je očigledno da se Čović nalazi u velikoj panici.

- Ostajem pri tvrdnjama da on treba da prekine da se bavi rešavanjem problema Kosova i Metohije i da treba ukinuti Koordinacioni centar. Čović zloupotrebljava intitucije u napadima na političke neistomišljenike. Protiv njega ću podneti krivičnu prijavu pa neka dokaže svoje tvrdnje. Žao mi je što sve više uviđam da nemam problem sa političkim neistomišljenikom, već sa pacijentom. To će mu biti olakšavajuća okolnost na sudu - odgovora Trajković i dodaje da će tražiti novčanu odštetu 'u visini transfera koju je Čović platio za prelazak američkog košarkaša koji je prešao u redove njegovog kluba 'Refleksa'.

U redovima ovog kluba, nekadašnjeg FMP, nalazi se američki košarkaš Redži Frimen, za čiji prelazak u tadašnji FMP Železnik je izdvojeno, prema nezvaničnim informacijama, oko 350.000 evra. Nikola M. Jovanović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.