Izvor: B92, 26.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srpska lista će i dalje postojati"

Priština -- Zvanično je prestao mandat Srpske liste u kosovskom parlamentu, njeni članovi najavljuju da će Lista nastaviti da postoji.

Mandat Srpske liste i zvanično je prestao, a njen član Slađan Ilić, iz Štrpca, izjavio je da je "vreme pokazalo da nismo naneli nikakvu štetu srpskim interesima, za šta su nas optuživali" i da će Lista nastaviti da postoji. "Neučestvovanjem Srpske liste u radu Skupštine Kosova, međutim, izgubila se mogućnost da doprinesemo jačanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pozicije Srba na Kosovu", rekao je on.

"Priča da će Srbi učestvovanjem na izborima 2004. doprineti da se Kosovo brže proglasi nezavisnim, pokazala se netačnom. Ali, da smo bili u Skupštini, možda smo mogli da doprinesemo jačanju srpskih pozicija na Kosovu", kazao je Ilić.

Lider Srpske liste Oliver Ivanović rekao je da se "Srbi nalaze u veoma teškoj situaciji i zato je sada potrebno glas razuma da prati situaciju na terenu", kao i da Srpska lista nastavi da postoji, je je "spremna da u svakom trenutku pomogne narodu zbog iskustava i kontakata koje već ima".

"U kritičnoj situaciji, koja se nagoveštava i nailazi, Srbi na Kosovu moraju da imaju političku grupaciju spremnu da im pomogne u svim situacijama, pre svega u rešavanju stvarnih, životnih problema koje imaju svi koji su ostali da žive na Kosovu", zaključio je Ivanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.